Släktträff

Hej på er allesammans!

I lördags samlades nästan hela släkten det va min familj, Annika, Alex med familj, Fia med familj, Lillan med familj, Kent med familj, Micke med familj, och alla respektive med. Sen var det även gammelfarmor Inga och så självklart linus mormor och morfar.
Det var en överraskning till linus mormor o morfar. De fick veta på förmiddagen att de skulle bli hämtade kvart i fyra på eftermiddagen och att de skulle se anständiga ut:)

Vi stod alla och väntade på linus mormor o morfar nere på Gästis i Jämshög...och de såg så glada ut när de kom fram och fick syn på hela deras stora familj:)
Annika tog emot dem med ett litet tal och sen brast vi ut i sång:)Det hördes säkert över hela Jämse:)

Sen gick vi in och satte oss till bords. Maten började drösla in, jag hade beställt kyckling, den var sååå god och så himla fint upplagt med. Alla verkade nöjda till o med barnen:)

Efterrätten var inte knas heller...det var någon bär paj eller något liknande med hemmagjord baileysglass:)mumsfilibabba:)
Allt efter som eftermiddagen gick kände jag mig snurrig i huvudet och fick mer o mer ont i halsen, Annika var med kass.

Efter gästis blev vi hembjudna till Fia och hennes familj. Vi körde dit och umgicks lite. Där var även Micke och Marie, Emelie och Andreas.
Linnéa och Axel började leka direkt...de söta små liven.
Vi satt hemma hos dem fram till halv ett på natten:)det vvar mkt trevligt och sitta och bara prata:)
Jag hörde även på Linus att han började bli förkyld när vi satt hemma hos Fia.

Dagen efter låg vi båda två sjuka....annika var med liggandes. Jag fick sjukskriva mig och Linnéa fick åka hem till sin faster Alex ett par timmar så jag och Linus kunde sova lite. Tack så mkt för det!

Nu är det bara kurering som gäller!!!

bilder Lund

Min kära vän Sara och min sovande sessa:)

Jag och min kära vän Micka

Jag och underbara Sara:)

Lund

Hejsan:)
i torsdags förmiddag kom Mikaela hem till oss...vi slängde på oss det vi skulle ha med oss och körde till bromölla tågstation. Vi var nämnligen i Lund i torsdags och hälsade på vår kära vän Sara som snart ska flytta till Dubai i två år:(snyft.
Vi åkte vid tolvtiden och det var Linnéas första gång på ett tåg:)ditresan var väldigt intressant för henne hon tittade ut på naturen och var nog lite impad av hela situationen:)
Väl framme mötte vi vår vän Sara:) sen begav vi oss på matjakt:)Sara hade en del tips och det blev ett litet mysigt café...Ebbas tror jag det hette eller nått liknande. Linnéa fick fläskpannkaka, jag tog en liten sallad. Tyvärr var Linnéa helt vresig vid middagen...hon betedde sig väldigt illa faktiskt, jag har aldrig sett henne bete sig på detta vis...men det kanske blev för mkt på en gång...tåg, Sara, nytt café och hela miljön liksom. Plus att hon är i den härliga trotsåldern.
Efter maten tog vi oss en promenad till Lunds park, där var det väldigt mysigt:)fontäner och grejer:) Alldeles förträffligt väder hade vi med som tur var:)
Linnéa somnade i vagnen och vi gick på glassjakt...vi gick in på den största pressbyrå butiken jag någonsin skådat..hahaha den va så jäkla liten så man kunde knappt vända sig:)

Sen satte vi oss på stortorget och snackade och njöt av solen. Ytterligare en gammal klasskompis som bor i Lund kom ner till oss o pratade lite:)det va trevligt och se henne, har inte sett henne sen 2004.
Linnéa vaknade och ville genast ha glass, så det fixade kära Sara åt henne...en jättefin glass med kex, godis och roliga saker:)

Sen var klockan fyra och vi bestämde oss för att ta tåget vid tjugo i fem...i o med att det tar en timme med tåget hem oxå. Och linnéa var ju som sagt inte på sitt bästa humör. Bilfärden hem ska vi inte bara snacka om...har förträngt det nu men Micka ska ha tack för sitt tålamod och för att hon hjälpt mig upp med Linnéa sen till lägenheten:)Kramis till dig

Systrarna

Ja igår hade jag ju som sagt mina två systrar på besök.  Det uppskattades väldigt av Linnéa kan jag lova:) Nu hade hon äntligen några som hon kunde busa ordentligt med....de kom ju hit med lite mer energi än vad en annan har:)Inte för att vi inte busar med henne för det gör vi:) Nu var det klarlagt.

Systrarna kunde tyvärr inte stanna så länge, men det kanske var lika bra det....jag var på lite pisshumör igår *sorry älsklingar*.
Men vi sa att vi skulle ta och göra om det en annan gång, då skulle vi äta lite mysmiddag med:)

Jag och Linnéa körde syrrorna till Vilshult där deras pappa väntade på dem, sen körde jag och Linnéa hemåt igen.
Väl hemma kände jag att jag behövde röra på mig lite så jag tog en promenad med mina stavar:) Kändes kraftigt bra i kroppen kan jag lova. Det blev en 40 minuters promenad i alla fall. Jag hoppas på att kuren jag har startat börjar ge utdelning nu *förhoppningsfull*

Idag fick jag och Linnéa stiga upp kl halv åtta, vi slängde på och lite palter sen bredde jag en smörgås till Linnéa och öste upp lite mjölk som hon fick äta i bilen:)
Vi har nämnligen varit med mormor hos läkaren idag för en blodprovstagning. Jag fick ställa upp idag, fanns inga av barnen som kunde just idag.
Men det gick fort och smärtfritt *hoppas jag*
Efter besöket där körde vi till maxi så mormor fick handla lite till veckan som kommer nu.
Linnéa fick en bok av henne med *världens bästa mormor*
När mormor hade betalat frågade hon om vi inte skulle ta lite kaffe i restaurangen på maxi:)självklart sa jag:)
Mormor tog lite kaffe, Linnéa fick en Mer och jag tog lite mineralvatten *mysigt*

Sen blev det till och lämna hem mormor igen.
Lite i elva körde jag Linnéa till dagis:)gick jättebra och lämna henne.
Sen körde jag till EBP och lämnade s 70 n till Linus, sen tog jag en stavpromenad i det området på ca 40 minuter.
Nu väntar jag bara på att jag ska köra till jobbet....första dagen av tre!!
kram



Slipning

Tjenixen

igår var vi ute i Jämshög en sväng och arbetade lite uppe i huset. Jag slipade en innedörr som vi ska måla om, det var lite jobb med det, orkade bara ena sidan dock men alltid en början i alla fall. Jag hade inget munskydd heller så det fick jag känna av senare på dagen, jag trodde jag skulle bli kanonsjuk så tjock i halsen var jag, men det var ju bara damm som hade samlats där. Idag är det minsann borta:)
Efter jobb och slit där uppe bestämde vi oss för att dra till ekohallen en sväng. Vi köpte ny slipmaskin och så lite krims krams som är bra och ha typ hygienartiklar:)

Senare på kvällen körde vi hem till linus mormor och morfar en stund. Linus visade sin morfar lite ritningar.
Fika blev det med, men det fick jag stå över, tyvärr det är sååå goda bullar:)Men vill man vara fin får man lida pin:)

Idag har vi också varit ute i Jämshög, jag började på och grundmåla garaget, jobbigt som katten och stå och måla med armarna uppåt...tvi attans. Men det är ett måste det med...vi ska ha samma färg på garaget som på huset var det tänkt. Linus bytte lite panel på garaget, en del ruttna plankor. Linnéa sprang runt och plockade vinbär och grävde i grusen:)

Snart kommer mina två systrar hit på besök....får nog gå och klä på mig litta kläder:)

nu har jag satt igång

jag har hållt på i fyra dagar nu....hoppas på bra resultat....inte för roligt detta men ska ABSOLUUUT inte gnälla, har bara mig själv att skylla som aldrig kan var nöjd med mig själv. Men lyckas detta kommer jag säkerligen vara mer än nöjd med mig själv:) jag får bara stå ut helt enkelt:)

Puss

Skånes djurpark

Vi kom fram till Stugan i Höör runt halv fem tiden kanske...och ägaren visade oss vägen till just vår stuga. Den var verkligen jättefin och stor med. Kändes jättebra:) Vi installerade oss där sen begav vi oss ut till Höör för och handla lite.
Det fick bli Ica som vanligt för vi hittade inget annat där. Vi köpte lite vatten och lite frukost till morgonen därpå. Vi köpte oss värmepizzor med, vi orkade inte laga någon mat direkt.

Sen körde vi tillbaka till stugan och satte på ugnen.
Tv hade vi ju med så vi kunde sitta och mysa framför den. Vi åt lite mat sen frossade vi på lite chips till en bra film, "hotellet Rwanda" eller nått liknande.

Sen blev vi trötta och fick gå till sängs, dubbelsäng var det med som tur var. Då fick vi alla tre plats i sängen:)

På morgonen duschade vi, käkade lite frukost och städade stugan för att sen bege oss till Skånes Djurpark, typ 5 minuter från stugan:)
Linnéa började sin tur på parken med en isglass...och medans hon åt den frågade jag Linnéa om hon ville in och klappa fåren sen, jag sa att de inte var farliga och att det inte skulle bita henne. Då började det......Linnéa kunde inte sluta säga att..."få inte bita Néa" översättning "fåren får inte bita Linnéa". Sen vågade hon knappt röra fåren bara för att hon hade det i huvudet om o bitas. Vi gick fram till kalvarna men även där sa hon att de inte fick bita henne och därav blev det inget kelande med dem heller.

Men hon hade roligt åt att bara titta på alla djuren:) Hon hittade sig en lite killkompis där med mitt i alltihopa, de vägrade nästan släppa varandra, och Linnéa pussade honom på munnen efter en halv minut. jag sa det till Linus att om hon ska ha den raggningstekniken när hon blir större me, då får vi nog följa med på alla fester mm:)
När vi väl fick loss dem från varandra gick vi lite till och tittade. Linnéa tyckte de va häftigt och se när björnarna blev matade:) Sen blev vi själva hungriga och beställde lite käk. Linnéa fick nuggets det gillar hon jag och Linus tog hamburgare.
Sen gick vi vidare för och se när Lo djuren matades och vilken stöter Linnéa på då om inte killen....och de sätter igång igen...denna gången fick vi dock loss dem lite lättare:) Sen satte matningen igång...verkligen fina djur de där.

Sen somnade Lilla Linnéa i vagnen och vi gick färdigt rundan, sen körde vi hem, eller ja vi körde inom biltema på vägen hem med såklart.

Vi hade en helt underbar helg och fint väder hade vi med:)

Helsingör mm

ja kanske dags och skriva ner lite vad som hände förra helgen:)

på lördag morgonen körde jag, Linus och Linnéa för och möta upp David och Emelie vid ST1. Vi skulle tanka inför vår tripp till Helsingborg.
Efter påfyllningen av soppa körde vi hem till Mikaelas mamma som bor i Jämshög för och hämta upp Mikaela och Fredrik.
Sen bar det av mot Helsingborg:) Det blev en "sträcka på benen" paus..mest för Emelie och Mikaela som satt i baksätet på Davids "monster" bil:) Inte avis för att de fick åka fin bil direkt:)Åker hellre s70 med lite space hihi.

Vi parkerade snyggt och sen gick vi till terminalen (om det nu kallas för det)....och killarna gick för och betala för färjan.
Strax därefter fick vi gå ombord. Linnéa var exalterad av detta:)hon älskar båtar:)
Väl inne på färjan beställde Linus lite pölse till oss, det gillade vi:)speciellt Linnéa:) Vi råkade komma ifrån varandra på färjan...men vi fann varandra efter att alla hade ätit färdigt. lite stressande i o med att det bara tar 20 min över till Helsingör.

Framme i Helsingör, visste vi knappt vart vi skulle gå...vi stod som en bunke dumma turister och bara glodde:) Jaja då fick danskarna något att prata om till maten.
Efter en del funderande kom Linus på att vi kunde gå in i en butik....helt meningslöst:)det var som o gå in på typ maxi eller nått....inte riktigt det som var menat med denna resan:)

Vi promenerade en lite bit sen, ner mot hamnen, hittade en liten mysig plats med fontän och grejer där v satte oss några minuter och bara stekte oss i solen.
Ja minuterna tickade på och vi la på ett kol för och leta upp ett ställe att käka på. Linus kände igen ett ställe när vi gick och hade för sig att maten där va god. Vi satte oss till bords och kollade menyn. Linnéa var lite rastlös och sprang rundor på gatan:)
Vi fick in maten...alla var dock inte så nöjda med maten...men det var mat i alla fall.

Sen var det dags och bege sig tillbaka tillfärjan igen, parkeringstiden tog slut kl tre så vi fick ta halv tre färjan hem.
På färjan gick vi ut på "däck" om man vill kalla det för de....inte mkt till däck precis:)
Men vi såg vattnen i alla fall...Linnéa tyckte verkligen om det:)

Framme på parkeringen skildes vi åt för Mikaela, Fredrik, David och Emelie skulle till ett slott eller nått och övernatta där, vi hoppade över det, mest för Linnéas skull. Vi drog vidare mot Höör istället där vi hade hyrt en stuga:)



Tua

Hejsan
i fredags jobbade jag dagen...skulle slutat kvart över två men i o med att det är semestertider då det brukar fattas täckning fick jag stanna över till ca fyra.
Direkt efter jobbet körde jag hem till Tua och hennes familj. Vi satt ute och pratade en massa och Tua ordnade med fika också. Vi fick paj med glass...mumsigt det:)
Filippa sprang ute i vattenspridaren...eller i regnet som hon själv sa:)Hon är ju så attans söt den lilltjejen.
Efter någon timme kom vi på att vi kunde käka på kina i Olofström. Så jag rinde till Linus och frågade om han var med på noterna och det var inga problem:)
Jag körde lite i förväg för och hämta lite kläder till Linus, sen hämtade jag Linus och Linnéa i Jämshög.
Sen körde vi direkt till Kina där Tua, Bamse och Filippa stod och väntade,
Vi gick in och beställde lite käk, Linnéa tyckte verkligen om kina mat:)
Linnéa och Filippa fick dela på Bamses efterrätt sen...så snällt av honom.
Direkt efter de hade ätit färdigt fick de myror i brallan:) de sprang och busade lite och till sist hände det en liten olycka på kina restaurangens heltäckningsmatta.....men det var inte många droppar som kom innan jag hade fått ut Linnéa:)Det gick med superfart kan jag tala om:) Men olyckor händer så lätt.
Roligt hade vi i alla fall.
Vi kom överens om att en grillkväll snart skulle vara på plats:)
Tack för en supertrevlig eftermiddag/kväll!!!

Kram

Micka och Sara

Igår förmiddag körde jag hem en runda till Micka...kl var väl typ lite över elva när jag anlände till Hunshult! Vi snackade lite och hon visade lite hur långt de hade kommit på utsidan av huset...kommer bli riktigt snyggt när det blir helt färdigt.
Efter en stund kom även lilla Sara...hon hade köpt med sig frallor *mums* och Micka hade bakat en kladdkaka:)Det blev en riktigt frossförmiddag:)
Vi satt och snackade en massa skoj...alltid trevligt och träffas vi tre....många minnen man har:)
Sen kom även Mickas mamma på besök:)hon joinade oss vid bordet och tog sig lite fika hon med.
Tyvärr kunde jag inte stanna så länge...började jobba vid ett snåret...men den tiden jag fick tillsammans med dem var dyrbar.
Snart ska Sara resa till Dubai med, rättare sagt den 5 september....men vi har sagt att vi ska försöka träffas en gång till innan hon beger sig ut på äventyr!

Ska jobba idag med....fast bara till kl åtta:)lyxturen...
Har varit en runda på lindex idag och köpt två mössor till Linnéa, en vinter och en höst. Köpte även en scarf och ett par fingervantar. Sen köpte jag ett par jeansshorts på rean med för endast 40 riksdaler:)

Ha det så gött i värmen ni som kan

Jobba åter igen i fyra dagar

ja då ska man på att igen efter en dags ledighet....usch det e verkligen pest o pina och jobba fyra-ledig en- jobba fyra.
Men det får gå, har inte så mkt annat val.
Ska dock träffa Sara och Micka innan jobbet idag (kl ett börjar jag). Det blir nog väldigt långt till nästa gång man träffar Sara i o med att hon ska flytta till Dubai om nån vecka:(....men hoppas verkligen att hon kommer trivas där och att allt går hennes väg.

ne nu får jag göra mig iordning om jag ska hinna inom Hunshult med idag:)

Tvättat hos mormor

Hej
Igår runt tolv tiden på förmiddagen körde vi hem till fam Lennartsson, vi var inbjudna på våfflor:)
Vi snackade lite och åt en massa gott, våfflor, glass, hallon och jordgubbar *mums*.
Efter att alla var mätta och glada ville Linnéa och Axel ut och leka en sväng så vi gick till dagiset som ligger precis bakom deras hus. de har verkligen världens bästa lekplats:)Där lekte de så fint våra två älskade barn. Ellen och Gabriel var inte hemma de var hos kompisar.
Vi var där i ca tre timmar:)

Senare på kvällen körde jag och Linnéa hem till mormor, känns som om jag inte varit där på hur länge som helst. Passade på och tvätta två maskiner tvätt med där eftersom det hände en liten olycka här hemma mitt i natten av en lady som inte kunde hålla sig riktigt:) Jag och Linnéa fick handla lite till mormor med, det var nästa helt tomt i hennes kylskåp, stackaren. Tur jag kom dit igår för hennes dosett var inte heller delad.
Under tiden jag och Linnéa var hos mormor var Linus och hans morfar och kollade på Mjällby matchen.

När vi kom hem gick Linnéa och la sig, hon var väldigt trött efter en sån lång dag. Jag började på och göra pilsner korv till mig och Linus:)
Sen orkade inte ens vi var uppe längre:)

aaaaaaahhhhhhhhh!!!!!!!!

Varför ska folk vara så långsinta!!!jag bara orkar inte....just nu känner jag mig bara i vägen för andra....den enda som verkligen behöver mig är min dotter Linnéa och det e jag evigt tacksam för.
Har en otroligt jobbig period just nu...men vem fan har jag den o dela med!?!?!?!inte någon, allt känns piss..........tänk om JAG skulle sluta upp med o finnas för folk!!!hur hade de reagerat då tros?

ne uppåttjack är precis det man behöver...........eller en nystart i livet!!

Linnéa varit sjukling

Linnéa hade blivit sjuk söndagskvällen innan vi åkte till Tyskland men svärmor ringde inte och sa något föräns på måndagen, antagligen för att inte oroa oss för mkt:)
Men hon hade feber och fruktansvärt ont i munnen, bara skrek rätt ut, stackaren.
På måndagen när svärmor hade ringt till mig och berättat detta, frågade hon mig om hon skulle ringa till akuten och prata med dem i o med att Linnéa varkens ville äta eller dricka.
Efter en stund ringde svärmor tillbaka och sa att de tyckte vi skulle uppsöka läkaren dagen efter direkt, och rekomendationen var att ta alvedon och försöka ge så mkt vätska som möjligt.
Linnéa kom hem till oss på tisdagen, middagstid någongång. jag ringde direkt till vårdcentralen och fick en tid vid två tiden.
Läkaren tittade på henne och lyssnade på henne och kom fram till att det var ett virus som hade orsakat blåsorna i munnen och den fruktansvärda smärtan. Hans rekomendationer var också alvedon och isglass, dryck mm.
Vi kom hem och körde på det men det hjälpte ju inte med alvedonen, den tog endast ner febern, men fick sen ett tips av en kollega om att det fanns salva på apoteket man kunde köparecpetfritt och smörja in munnen med som bedövade. Jag körde nästan på två hjul dit och haffade paketet direkt. Smörjde älsklingen i munnen och det verkade faktiskt lätta lite grann, hon ville åtminstonde dricka lite.
Sen dröjde det inte mer än två tre dagar så var hon pigg och frisk igen min lilla sötnos!!!

Det är så hemskt när ens barn är sjukt, man känner sig så maktlös!!Älskar verkligen min dotter så himla mkt<3

RSS 2.0