en tuff tid

hej

ja det har varit en jobbig vecka....mycket slit för mitt lilla psyke!
Men jag e stark och ska ta mig igenom även detta!!!
Vill tacka ALLA som stöttar mig!!!Ni e underbara verkligen.

Idag ska jag vara hemma och mysa med min lilla tjej, Linus får gå på en kompis 25 års fest. Linnéa har nämnligen feber så jag får stanna hemma och rå om henne ordentligt!


Nehe tvättstugan kallar igen..

höres senare

lördags

hejsan:)

i lördags kom Fidde hem till oss och vi begav oss till huset i Jämshög. Linus och Fidde planerade att lägga taket uppe i vår hall:)..det gjorde dom med bravur tycker jag, fast de drack öl samtidigt:)

Ett jättestort tack till Fidde som ville hjälpa oss med detta!

sen i söndags ringde klockan tidigt och det var bara till och masa sig upp...jag körde och hämtade svärmor och vi packade in hennes saker i bilen sen körde vi hem till mitt igen för och hämta mina lådor. Sen körde vi till folkets hus i olofström...där loppisen skulle hållas! Jag och min svärmor hade hyrt ett varsitt bord där...det var vår första gång där..och vi trodde nog inte att vi skulle bli av med så mycket. Men innan dörrarna ens hade öppnat för allmänheten, blev jag av med en del grejer:)
Sen när folket väl fick komma in tycker jag att det bara köptes och köptes:) Det var inte speciellt mycket jag och min svärmor hade med oss hem igen...det var verkligen skönt! Roligt var det med och se vad folk köpte och så:)
Själv köpte jag bara ett upplägningsfat för 40:-

Linus och Linnéa kom inom en sväng också, Linnéa hade sin plånbok i handen såg så söt ut!Hon köpte en film av mig för 5:-....kunde gett henne den gratis men tänkte att det är bra om hon lär sig vad pengar är till för!

jag och min svärmor tjänade ihop ca 500:- var det var inte illa tycker jag:)

En mycket trevligt dag!!

6 party

Hej på er

i fredags efter jobbet fick jag köra hem till Annika (vårt hus) för Linus ville prompt det....lite småirriterad var jag i bilen dit pga att jag kände mig lite stressad, men all irritation försvann när jag klev in i huset för det visade sig att Linus och Annika hade målat hallen dä'r uppe och hela trappväggen ner i en grå ton. Det var något jag och Linus hade pratat om kvällen innan, det var så skönt och komma dit och inte bara se allt arbete framför sig:) Verkligen ett stort tack till er båda:)

Sen var det racerfart hem så jag kunde göra mig iordning. Linus och Linnéa körde mig till Lönsboda hem till Tua, jag var väl där ca halv sex. Jag busade lite med töserna som är helt underbara:)
Vi fick vänta lite i o med att Bamse hade skjutit ett rådjur, han var ju tvungen och komma hem till barnen innan vi kunde bege oss. Tuas mamma Gun kom inom kort oxå och sen gick vi ut till bilen och jag fick syn på detta djur som hängde upp och ner där...jag blev alldeles till mig av denna situation, har liksom aldrig varit med om det innan, men någon gång ska vara den första.

Sen körde vi i alla fall mot Osby hem till Annika Fisher, där det skulle hållas ett 6 party:) När vi anlände var det rätt många där redan, vi var en aningens försenade men vi var inte sist in i alla fall.

Tjejen började till slut visa vad hon hade med sig i den röda säcken och vi kvinnor blev som galna:)det fnissades och smakades och tjoades:) Jag fick oxå ett glas vin på mitt ena byxben...men vad gjorde det när man satt med en ljuvligt doftande massageolja i handen:)
Efter att hon hade pratat klart om produkterna var det fritt fram till bordet för kläm känn och beställ:) Jag var minsann inte sen med och kliva fram till bordet....det var roligt och se hur alla betedde sig kring dessa leksaker och dy. Speciellt en ssk från vårt jobb:)

Jag tror att alla mer eller mindre gjorde någon beställning:)

Vi hade en otroligt trevlig kväll verkligen. Jag, Tua och gun stannade längst, så vi pratade lite med Annika och så innan vi beslöt oss för och avsluta den kvällen.

Tack alla för en mycket trevlig afton!!!!

syrran

hej
i måndags eftermiddag var min syster Linda och hennes kille Sergio från Spanien här och hälsade på. Linda behövde komma "hem" till Sverige och få en liten paus. Det var jätte trevligt och träffa dem båda två:) Hennes kille verkade jätte trevlig verkligen!
Igår åkte de tillbaka till barcelona.

Igår var jag och linneá uppe i huset och jag målade rätt så mycket faktiskt:)Skönt när det går framåt!

Idag ska jag följa med en vårdtagare till Kristianstad...hoppas allt går väl!

Fick ett roligt samtal från Micka med idag:)roxette ska turnera:)weeeehooo!!!

Nehe nu får jag ta och lämna filmen vi lånade igår oich tanka bilen...sen bege mig till jobbet så jag inte kommer för sent!

puss till er

tvätta

det är ju så förbannat roligt

90 år

Hej på er

idag jobbade jag dagen...gick som smort:)hade en vikarie...hon e jätteduktig verkligen:)
Efter jobbet tog jag en snabb vända på bergfast egna lilla gym:)blev inte så länge i o med att jag hade lite bråttom hem.
Det var bara till och kasta sig i duschen när jag kom hem...kl fyra skulle vi befinna oss i Jämshög på gästis, vi skulle fira Linus gammelfarmor alltså Linnéas gammelgammelfarmor Inga som fyller 90 år!!!:)
Hon blev dit lurad, de hade talat om för henne att ett barnbarnsbarn fyllde år och skulle ha kalas men när hon klev in genom dörren på gästis brast vi alla ut i sången "ja må du leva"...Inga stod som en fågelholk hur länge som helst och verkade inte fatta ett endaste dugg:)Hon blev verkligen "tagen på sängen". Det var verkligen roligt och se att hon blev så otroligt glad! Tänk om man kunde få vara så pigg när man blir 90 (om man nu ens blir det vill säga).
Ett stort grattis till Inga!!!

Nu sitter jag och smuttar på en Vanilla sky *mums*:)

ha det gott puss och kram

jo minsann

När jag och Linnéa var och handlade igår på dagen köpte jag nya gardiner till mormor och en matchande kudde också, det blev hennes födelsedagspresent från oss i år.

När Linus kom hem från jobbet begav jag mig till mormor för och sätta igång med röjandet. Mormor fick öppna presenterna först innan jag började på städningen och hon verkade bli glad för det hon fick:)men mest glad verkade hon bli för det lilla kortet jag hade skrivit, allt var ju rätt stavat på finska:)

Sen var det bara till och dra igång med dammtorkandet. Jag strök även gardinerna och hängde upp dem i hennes sovrum:) Hon hade beställt överkast till sängen också som jag hade med mig och slängde på sängen sen prydnadskudden övanpå det...blev väldigt tjusugt får jag lov o säga:)

Efter allt städande begav jag mig ut till jämshög, till huset. Skulle assistera min älskling hade jag tänkt, han hade dock slagit sig på fingret precis innan jag kom så vi fick ta en mjukstart:)vi tog lite kaffe och bulle. Sen fick vi köra ner till Linus mormor och morfar för och låna en rasp.
Sen körde vi upp till huset igen och började på arbetet. Jag raspade på ett ställe på golvet för det var otroligt ojämnt underlag där...efter det gick allt som smort:) Nu har vi bara en planka kvar som ska pareras in där sen kan man börja lägga det riktiga golvet:)

Idag är det onsdag och min syster Becca kommer hit en stund i eftermiddag för och hälsa på. Nu innan tänkte jag ge mig på ett försök på att baka sockerfria kanelbullar haha...tänkte min mormor skulle ha de på sitt kalas på lördag:)ja vi får se hur det går!

tell you later

huset

hej på er goda vänner:)

igår gick jag av mitt arbetar pass...skönt och vara ledig i tre dagar nu.
Fick ett samtal på min rast, det var från dagis, de sa att Linnéa hade spytt. Jag fick ringa till Linus så han hämtade hem lillsnäckan! Men hon spydde inte mer sen och hade ingen feber eller några andra symtom. Hon hade sagt att hon hade lite ont i magen på dagis sen hade de gungat vid det tillfälle hon spydde, så det blev antagligen för mycket med gungandet:)

Tur att hon e pigg i alla fall:) I och med att hon var så pigg som hon brukar vara bestämde vi oss för att åka upp till huset i Jämshög och fortsätta vårt verk där.
Annika passa Liam medans Alex jobbade...så det passade bra att Linnéa och Liam kunde leka.
Jag målade två köksluckor vita...vi ska exprementera lite:)
Sen hjälpte jag min älskling rätt mycket också uppe i hallen som vi förstorar. Tror faktiskt att jag var till lite nytta i alla fall:)Vi höll på rätt så några timmar. Vi la ett golv som ska ligga under det riktiga golvet sen:)det är för att det knarrar så in i vassens där uppe, detta ska förhoppningsvis ta bort det mesta av de lätet.

Hälsade på min farmor lite snabbt häromdagen, hon blev så glad för mitt lilla besök. Får ta mig i kragen och hälsa på oftare, hon bor ju faktiskt i Jämshög och inte i Kina.

Idag tänkte jag att jag skulle städa åt min mormor, hon fyller 79 på torsdag och ska fira sin födelsedag på lördag. Jag tänkte att det kunde uppskattas med en rejäl storstädning då. På onsdag ska jag baka bullar till henne med som hon kan ha på kalaset.
Tyvärr kan jag inte komma till henne på lördag för vi är bortbjudna på ett annat kalas sen länge tillbaka nu. Men jag är hos henne så ofta ändå så jag tror inte att hon misstycker!

Nehe minsann kan inte sitta här hela dagen måste sätta igång med dagens all måsten:)
puss

älgar


Tidigt i morse när jag körde till jobbet stötte jag på detta åbäke till djur på vägen, inte bara ett utan tre rackare som tvunget skulle springa över vägen när jag kom körandes just där!!!
När jag såg första blev jag så rädd att jag verkligen kastade mig på bromsen...tur att jag körde S 70 n idag och inte den lille Fiaten. Men jag stannade en stund och tände varningsblinkisen, jag vågade fasen inte röra en fena, jag var så otroligt rädd, jag bara skakade i hela kroppen. I detta läget kände jag mig väldigt liten kan jag säga. Tur var det att jag valde att stanna en stund för strax därefter kom det två till långbenta kungar. Jag la mig på tutan när alla var över vägen så de skulle sticka ifrån diket där de snurrade rundor som yra höns. Det gjorde knappast ingen nytta, de blev bara stirrigare men lite fart satte jag allt på dem.
Körde sen vidare till jobbet med varningsblinkers igång hela vägen *haha* vadå nojjig.
Hade inte riktigt svalt hjärtat när jag var framme på jobbet men hann åtminstonde göra det innan resten av arbetar gänget röslade in:)

Ja det var min premiär av "älg-on-the-road"............och det är inget jag vill uppleva igen så älgar!!håll er borta från vägen!!!

nytt försök

gjorde ju ett nytt försök sen på fredagen....jag var lite mer tålamodig då och envis antar jag för bullar blev det:)Lite stora dock men jag lär mig gång för gång:) Men nu vet jag åtminstonde att jag kan sprida lägenheten med doften av nybakade bullar:)

Jobbade extra igår så idag går jag på mitt eget pass, var bara ledig en dag denna omgången. Men så är det när man har 3:3 systemet tyvärr.


åt helvette

med bullarna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!måste vara envis och prova att knåda en ny deg imorgon fast med en maskin jag gjorde det för hand idag!!!!!!!!!!!!!arg som ett åskmoln är jag nu!!

Baka kanelbullar!?


Ja jag tänkte ge mig på det idag...har inte lyckats med att baka bullar någon gång i mitt liv. Startade inte så bra idag heller...har redan kastat en degfan. Jag uppriktigt sagt hatar att baka bullar men vill så gärna kunna för det är så in i vassens gott!!!
Nu har jag den andra degen på jäsning och blir det inte bra denna gången kommer jag ALDRIG mer i hela mitt liv baka bullar!!

Pus o kram ps:håll tummarna!

RSS 2.0