ont

jag har fortfarande ont i magen efter medicinen jag tog...jag läste att man kunde få kramper i gallvägarna men detta är inga kramper. detta är konstant värk.
Blir det inte bättre till imorgon får jag ringa vårdcentralen och höra om de vill ta emot mig denna gången!!

ikväll ska jag ialla fall jobba...så kvällen är räddad

Julafton 2009

Hej

igår var det julafton!! Det började med att vi knappt ville stiga upp ur sängen:)men tvingade oss till slut till det. Vi åt en härlig frukost, tända ljus och julmusik:)
Sen tvättade jag lite med....tråkigt nog men skönt och ha det gjort. under tiden vi tvättade bakade vi pepparkakor hela familjen:) En del blev faktiskt rätt brända, måste varit nått fel på degen:S
Sen gjorde vi oss iordning hela familjen och körde hem till min farmor med en julklapp, där fikade vi lite och bytte klappar. Sen glöffade jag en del hos farmor och hon erbjöd mig medicin mot detta....efter en timme eller så, var jag helt körd. jag hade så jävla ont i magen....jag har ALDRIG känt sån smärta i hela mitt liv. jag trodde ärligt att jag skulle spendera julafton på akuten. Linus kollade på nätet om medicinen, och rekomenderad dos var 5 ml...jag fick 15ml. Jag krälade på hela golvet i lägenheten som en ål och gnydde av smärta. Lyckades kräka efter många om och men. Jag tvingade mig själv att sätta mig i bilen, i o med att vi skulle till kristianstad till Linus pappa och fira jul, fast jag hade så kopiöst ont. men allteftersom resan gick så släppte värken mer och mer. När vi väl var framme kunde jag stå upprätt och äta en bit julmat med.

Efter maten satte vi oss för att prata lite i vardagsrummet, vi pratade hundar:)lite sugna på det faktiskt. Sen kom det en tomte och knackade på fönsterrutan, och Linnéa blev alldeles skräckslagen. han lyckades dela ut paketen i all hysteri från linnéa, sen fick han gå.
Vi öppnade våra klappar...väldigt bra klappar:)
Sen fikade vi lite och pratade lite mer hundar och annat skit:)

Senare på kvällen fick vi lite gröt också och vi tittade på Linnéas tingeling film.

runt elva tiden begav vi oss hemåt, en riktigt trevlig julafton trots allt!!!<3

ahhhh

frustrerande att man inte blir pigg nån gång!!

vi skulle firat julafton idag med några på linus sida men det blev inställt....det är så många sjuka!!!tråkigt värre.


Idag har i alla fall Linnéas farmor varit här med julklapp åt henne det blev ett pippihus med tillbehör och en sparkdräkts pyjamas:)
Linnéas fadder Philip var här också med sin syster Amanda, av honom fick hon en varm mysig dragkedjetröja:)

Linnéa fick även julklapp av sin morfar idag: 500kronor och en bamse bok:)

Linnéa är minsann bortskämd!

God Jul på er<3

ringde

till vårdcentralen imorse vid åtta tiden, de ringde tillbaka kvart över åtta.
Jag fick prata med en telefonist eller ssk, vet faktiskt inte vilket. Men hon tyckte jag skulle avvakta till imorgon. Jag skulle dricka en massa varmt. Hon trodde inte att det var halsfluss i o med att jag är så hes, men om jag fortfarande hade ont imorgon eller om det blev värre skulle jag komma inom och ta ett halsprov.
Det verkar som om alla är sjuka just nu...vi får se hur det blir med julfirandet imorgon:(

hem tidigare

fick gå hem tidigare från jobbet idag...skulle sluta nio men gick vid halv åtta. Låter som en groda i halsen....ska försöka få ett halsprov taget imorgon i alla fall...så man kan utesluta halsfluss, som jag har hört går runt nu!!!

nu ska jag lägga mig o vila

puss o kram

batteriet

Tjingeling

natten har varit jobbig, jag har känt mig febrig och täppt överallt, men det kändes lite bättre imorse när jag skulle stiga upp.
Jag och Linnéa steg upp och åt lite frukost och hon fick sitt choklad i kalendern med:) Sen var det dags och göra oss iordning.
Vi tjugo i elva gick vi ut för och starta bilen och köra till dagis....men bilen staaaaaartade inte. Jag är rätt van vid detta senario nu i och med att jag hade en fiat uno -89 innan och bara namnet säger en del!!!!Så i ren förtvivlan ringde jag Linus och han bad mig ringa Alex.
Jag ringde till Alex och de va i Olofström som väl var. De kom hit och hämtade upp mig och Linnéa så jag kunde lämna henne på dagis. Sen körde vi till EBP för och hämta startkablarna i Linus bil. Sen bar det av till smålandsgatan och vi förde över ström från deras bil till min, det var lyckat. Sen fick jag köra rundor i säkert en tjugo minuter eller nått så bilen skulle hinna bli varm.
Efter att jag hade kört en rejäl runda med bilen körde jag till olofströmshus och sa upp vår lägenhet:)Så nu är det gjort med!
och vi fick en preliminär räkning från snickarna idag med...jag och Linus blev rätt lättade:)Härligt

Ne nu får jag väl piffa upp mig lite...ser inte så pigg ut i o med att jag e lite krasslig....

en stor kram till mina härliga vänner!!!!

Pulka

hej

idag har jag känt mig något bättre, fortfarande lite krasslig men det får gå.
Vi åt en mysig frukost med fyra ljus tända i adventsljusstaken:) Fjärde advent idag ju!
Sen körde vi till Jämshög och åkte pulka med Linnéa, vi åkte väl typ i två timmar och det var uppskattat:)jag och Linus fick med åka lite granna:)

Efter allt pulkaåkande körde vi och handlade lite käk, linus gick in medans jag och Linnéa satt i bilen. Linus kom ut med en kasse julmat:)
Så det står jag och lagar just nu, lite köttbullar, prinskorv, ägg skicka:)mums

ikväll ska vi klä våran julgran som står på balkongen och väntar:)det ser jag fram emot!!

glad fjärde advent på er allesammans

krasslig

hej på er
igår kände jag mig lite krasslig i hela kroppen!!Ont i kroppen och lite förkyld. jag tog tempen och hade typ en grads feber. Jag lyckades sova en del i alla fall:)
Senare på kvällen typ vid tio tiden fick vi för oss att ut och åka lite pulka med Néa. Vi åkte bara här på smålandsgatan, det var verkligen roligt. men jag blev trött snabbt!

När vi kom hem gjorde vi varm chokladmjölk och tittade lite på tv. Sen var det minsann sängdags!"

Vi köpte förrestern en julgran igår med:) vi satte den på balkongen sålänge:)

Barnvakt

hej

idag har jag och Linnéa varit barnvakt åt hennes kusin Liam. Han kom till oss vid nio tiden. Barnen lekte för fullt, sen var det lite mys i soffan som gällde:)Liam är så glad för och mysa och det är Linnéa med så det kunde inte bli bättre:)
Efter lite mys i soffan var det dags för middag, jag hade gjort moussaka dagen innan så det fanns rester kvar, roligt nog hade Liam en burk med moussaka med sig så vi åt ju samma middag alla tre ändå:) Efter maten blev Liam lite trött så det blev soffan igen och han slocknade bums:) Sov i en hel timme, medans jag och Linnéa tittade på tv.
När lillgossen väl vaknade var det dags för lite mellanmål:)Sen var det dags för lek igen:)De leker så fint ihop!

Senare på eftermiddagen kom Alex och hämtade hem Liam!!Tack för att vi fick passa honom:)

När Linus kom hem var han sugen på pizza, så han och Linnéa beställde en varsin pizza. jag ville inte ha en egen, räckte att jag smakade av tösen min!:)

Annars en rätt lugn afton, känns nästan som om jag skulle bli förkyld igen...men ska göra allt för att det INTE ska hända. Linnéas andra kusiner ligger ju i halsfluss så det går väl sånt shit nu!!

jaja allt för nu puss o kram

onsdags

hej

Ja i onsdags efter jobbet hade vi stormöte på medborgarhuset i Lönsboda. Först var det en brandgubbe som pratade lite om allt viktigt kring bränder osv, sen hade vi en anhörigstöds människa som hade en liten föreläsning för oss om anhöriga! Under hela den tiden som vi satt på mötet vräkte det ner snö ute. När mötet väl var slut och vi skulle köra hem, var det seriös borstning av bilarna som gällde:) jag skyfflade ner stora högar av snö en del av det hamnade tyvärr i min väska hahaha, typiskt mig och klanta till det!

När jag kom hem fixade vi lite mat sen körde vi ut till vårt hus i Jämshög, i trädgården stod Linneás faster Alex med sina två barn. De lekte i snön:)
Vi tog fram två pulkor och gick ner till fotbollsplanen i Jämshög så barnen fick åka lite:)det var verkligen uppskattat! Jag åkte en runda jag med hahaha, vilken syn!:)

Sen åkte vi hem och bara mös!:)

Ekohallen

hej

Jag hade klipptid igår så jag fick lämna Linnéa till sin faster. Först hämtade vi farmor så hon fick följa med hem till faster Alex. Sen körde jag till Salong Toffs:)fyndigt namn by the way:)
Tolv fick jag sätta mig i stolen. Vi kom överens om att slinga ljusa slingor i håret och sen klippa av håret:)
Jag satt där i nästan tre timmar:)gött och bli ompysslad i huvudet tycker jag.
Och bra blev resultatet med tycker jag:)

Sen körde jag och hämtade min tjej hos sin faster, vi körde hem och lagade mat till familjen.
När vi alla hade ätit oss mätta drog vi till Ekohallen minsann. Vi åkte mest dit för och titta efter utebelysning men det köpte vi inga...vi köpte en massa annat krims krams hahah:)ne då nu får ni inte tro att vi är slösa och slösa istället för spara och slösa, ibland faller lusten in att handla lite skit bara....inget vi gör för jämnt!!

idag är det jobbatime....jobbar kvällen, sen dag och dag.

höres o synes....snart kommer tomten:)

Själva i lördags

I lördags kom Fidde hit på eftermiddagen och jag lagade lite mat till oss alla, sen körde vi för och hämta upp David. Sen bar det av till Bromölla tågstation. Linus, Fidde och David skulle åka till Hässleholm, till Pittsson. Där skulle de bowla, käka god mat och festa till det lite.
Efter att jag hade lämnat av grabbarna vid stationen körde jag och min tös till markislagret för och kolla lite på sortimentet:)
Självklart kom jag inte tomhänt därifrån:)Fick med mig lite krims krams:)

Sen körde vi hem och bara mös hela kvällen:)

På söndag morgonen satte vi oss vid köksbordet och tände tre ljus i staken, satte på en julskiva och åt en mysig frukost.
Efter frukosten gjorde jag iordning min lilla tjej, hon ville vara lucia hemma hos mormor, vilket passade bra i o med att det var luciadagen:)
Vi kom hem till mormor och väckte henne för hon låg och vilade förmiddag:)Men hon blev så glad när hon vaknade och fick se en liten lucia:)
Vi fikade lite på kaffe och lussebullar som jag hade bakat:) En riktigt trevlig dag:)

nappen

hej på er!:)

för ca en vecka sedan fick vi för oss att fråga Linnéa om hon ville sluta med sin napp. jag tyckte det lät så illa när hon pratade med nappen i munnen och att hon började blir lite väl fäst vid den.
Vi sa att om hon skulle slänga alla sina nappar i soporna så skulle vi åka till maxi och hon skulle själv få välja en present. Men om hon sen skulle vilja ha nappen igen och började skrika efter den, skulle vi bli tvugna att ta bort presenten.
Det var inga problem för Linnéa, hon samlade ihop sina nappar och gick till köket och kastade dem i soporna, sen körde vi till maxi och hon valde ut en kassa apparat i miniformat:)Den fick hon såklart av oss.
Inte en enda gång sen den dagen har hon frågat efter nappen....inte ens vid läggdags.
Jag är så otroligt stolt över min dotter så det går inte ens att beskriva i ord. Hon är så duktig!!!
Hon är absolut det bästa jag har gjort i hela mitt liv.........hon är min stolthet här i livet, min glädje, mitt hopp, min tröst....mitt allt helt enkelt! Utan henne hade allt varit så mycket svårare att handskas med.

JAG ÄLSKAR DIG LINNÉA PUSS OCH KRAM MAMMA<3

haha

såg att jag har skrivit om Linnéas löss besök två gånger...snacka om att man är förvirrad eller vadå?:)

löss

hej på er
igår upptäckte jag till min förskräckelse att min älskade Linnéa hade löss i håret. Jag skulle bara sätta upp hennes lugg i en toffs och då såg ja de äckliga djuren.
Det blev en snabb resa ner till apoteket för och köpa dödligt medel, sen var det bara till oh luskamma Linnéa ordentligt med en luskam, sen smeta in den äckliga blandningen som inte luktar så härligt, stackars Linnéa som var tvungen och ha det i håret. I tolv timmar skulle de sitta i men då skulle jag bli tvungen och väcka henne halv två på natten för och tvätta bort det, ne minsann det ville jag inte plåga henne med. Vi tvättade av det direkt på morgonen istället och det tror jag gör detsamma faktiskt. Sen ska vi göra samma procedur om exakt en vecka igen för att man ska vara säker på att de e döda.

Idag provar jag en ny rätt som jag har fått av en kollega, hawaiigryta. Den består av kycklingfile i bitar, creme fraiche, grädde, blandnig kryddor och färsk ananas i bitar, serveras till ris. Kan lägga in en bild sen om jag kommer ihåg. Det lilla jag har smakat hittills smakar mkt bra:)

nehe nu ringde äggklockan, riset är klart:)
hörs o syns puss


baket

gick jättebra:)vi köpte färdig smet till Lussekatter där vi bara behövde tillsätta lite vatten:)det blev jättegoda verkligen:)Skönt att det finns, för jag är VÄRDELÖS på att baka!
Jag bakade även polkabräck men blev inte 100% nöjd ska prova senare i veckan igen. Jag gjorde även rischoklad mums säger jag bara:)
Innan vi satte igång med bakeriet beställde vi lite mat ifrån pizzaboden så vi skulle ha energi till allt:)
Linnéa var så duktig och bakade med, det tycker hon verkligen om:)

Igår var vi i huset igen och målade ytterpanel, gick rätt fort i o med att vi var två denna gången.
Linnéa var inne hos sin farmor och hennes kusin Ellen var där med så de lekte och hade sig:)

Idag upptäckte jag att Linnéa hade löss i håret....stackars lilltjejen. Jag kammade och slet i hennes hår och hon fattar ju inte varför jag måste göra det. Det blev till och köra till apoteket och köpa hem äckligt medel. Jag fick plåga henne ännu mer när medlet skulle i. Luktar illa gäör det med och det ska stackaren ha i håret i tolv timmar. Sen ska det minsann göras om om en vecka igen för att man verkligen ska vara säker på att asen är döda.
Sen nblev det till och samla ihop alla hennes mössor o ytterkläder och sängkläder för att sen slängas i tvättmaskinen, tackar verkligen för att det fanns ledigt i tvättrummet!

usch nu ska jag ta en kopp kaffe, behöver koppla av lite nu

brädor

hej

igår jobbade jag dagen, var på en annan avd, gick bra, kan vara bra med ombyte ibland:)
Efter jobbet hämtade jag min kära Linnéa på dagis som medvilligt följde med hem från dagis för en gångs skull:)
Vi körde hem o ställde bilen, sen tog vi vagnen och gick en promenad till Linus jobb (tog ca 40 min), ett jättehärligt väder:)
Sen åkte vi med Linus till affären och handlade käk.
Efter att vi var mätta o något belåtna, körde vi till Jämshög och började måla panel till utbygget. Fy fasen jag trodde ju att jag skulle hinna se Idol kl åtta men när Linus kom in till mig i garaget o sa att "lycka till, klockan är halv tio" trodde jag att jag skulle svimma....jag hade målat rätt upp o ner i över två timmar!!!snacka om att det kändes i varenda liten muskelgrupp i min kropp. Lite över tjugo stycken fick jag målat, ingen direkt tröst egentligen för vi har minst lika många kvar!!

Idag har jag jobbat mitt sista pass för denna omgången....och ikväll ska jag, Linus, Linnéa, Micka och Fredrik julbaka....eller ja det lär bli jag och Micka som bakar och killarna som står för öldrickandet:)

höres sen puss o kram

måndags

ja i måndags var min kära syster här och hälsade på. Jag och Linnéa gick ner till byn för och möta upp Angelica. Linnéa tjatade hela dagen om "var e min allellikka?":)
Vi pratade mest en massa strunt:)och Linnéa fick chansen att leka ordentligt med Angelica:)

Senare körde vi till maxi för att Angelica skulle köpa julklapp till mormor, sen hämtade vi mormor på hennes pro möte:)det var hon nog tacksam för, lilla mormor såg så trött ut.

Sen när vi hade lämnat av mormor och tjabbat lite med henne drog vi upp till huset så angelica fick se vad vi har gjort sen hon var där sist:)

Det visade sig sen att Angelica missade bussen "ajajaja då" så hennes Per fick köra och hämta henne:)

En trevlig dag hade vi absolut:)

1 advent

hej!!

ja i söndags var det första advent 2009:)
Jag skulle egentligen ha jobbat men jag tog semester, jag har infört som tradition att pynta denna dagen:)
Dagen började bra:), jag och Linnéa blev väckta på sängen av Linus som hade plockat fram en god frukost och satt på min nya jul cd skiva:) Han hade oxå lagt fram Linnéas första advent paket!
Vi gick upp och åt och öppnade hennes paket, vilket var en bilbana som hon har önskat sig!

Bilbanan höll Linus och Linnéa upptagna ett tag så jag satte igång med byte av gardiner och pyntning. Sån härlig känsla...riktig julstämning:)
Det tog ett par timmar innan jag var fullt nöjd!

Senare körde vi hem till Annika så hon fick sy upp Linnéas julgardiner. Under tiden hon sydde gardinerna gick jag, Linus och Linnéa ner på julskyltningen i Jämshög. Vi gick förbi en tomte som såg ut att klättra i ett träd och Linnéa blev helt hänförd av detta:)vi fick gå förbi tomten hur många gånger som helst och hon sa åt tomten att ta det försiktigt:)

Sen var det dags för dans kring granen och hade det inte varit för att Linnéa fick syn på kusin Axel, hade hon inte dansat! Vi hade verkligen jätteroligt. Efter all dans var det dags och ställa sig i kön till tomten. Det var en rysligt lång kö kan jag tala om, några som smet före med...usch irriterande! Men till sist fick Linnéa med komma fram. Tomten tog Linnéa i handen och så fick hon en chokladkalender:)
Sen var Linnéa nöjd med detta "kalas", vi körde inom en runda till Linus mormor och morfar och fikade och pratade lite innan vi åter igen körde till Annika.

Detta var vår mysiga söndag och första advent!

RSS 2.0