Lilla Jessica

Hej på er!

Idag har jag jobbat dagen...började med att väcka Linus i morse...fick ju åka med mig till sitt jobb idag eftersom min bil kärvar.
Vi ringde o väckte farmor och Linnéa med så de skulle hinna till dagis:)

Sen var det full rulle på jobbet....fick höra lite om det nya schemat som vi ska ha efter april i år. vi har 6 veckors nu men ska gå över till 30 veckors. Spännande. Dock inte så spännande med delade dagar.
Sen på rasten kom min arbetskollega o vän på besök med sin lilla tösabit Jessica som är 3 månader gammal.
Herreguuud sicken sötnos säger jag bara...man blir ju en aningens sugen när man ser sådana små söta troll. Jätteroligt var det o få träffa henne live:)


sprutan

Hallo!
Idag när jag hämtade Linnéa på dagis träffade jag på Linnéas faster Alex, hon hämtade sin son Liam. Vi kom överens om att jag och Linnéa skulle köra hem till henne och fika lite, Linnéas farmor var där oxå.
När vi kom fram till Alex hem...kom jag på att jag hade glömt en lapp Linnéa var tvungen o ha med sig vid sprutgivet. Jag fick köra hem o hämta den medans Linnéa var hos ALex.
Sen när jag kom dit hade Annika kokat kaffe:)mazariner fick vi med...gott:)
Sen var det dags o klä på barnen och ge oss iväg.
Först vägde Alex Liam för o se om han hade gått upp i vikt...o det hade han lillgossen:)
Sen var det dags för sprutorna...Liam fick börja...han var så duktig. Sen var det Linnéas tur....hon var oxå jätteduktig....klart att de sprattlar lite.....för ont gör det ju faktiskt precis vid sticket. Men direkt efter att det va över...lugnade de ner sig båda två:)
Sen skiljdes vi åt där och vi körde på varsitt håll.

Nu lagar jag lite skinkfrestelse till min lilla familj:)första gången jag gör denna rätten...får hoppas på att det smakar:)

vilket snöoväder vi har!!


Bromölla

Hej!!
I måndags eftermiddag körde vi till Bromöllas Maxi för och se vad de hade att erbjuda.....blev en liten leksak till lilltjejen. Annars hade de inte så mkt mer än vi i Olofström:)

I tisdag var Linnéa på sitt nya dagis mellan nio och tolv...det tyckte hon om. Hon hade inte ens problem när jag skulle gå därifrån....underbaraste tjejen!!!
Jag har blivit förkyld igen tyvärr....måste nog kolla upp imunförsvaret snart tror jag.
Idag har vi onsdag ja.....idag är Linnéa på dagis igen samma tider som igår. När jag lämnade henne var de på väg ut till Albins backe och åka pulka:) Perfekt när snön kommer nu med:)
Fick köpa bromsvätska till min bil med efter dagiset...bromsarna tar inte ett skvatt.
I eftermiddag ska Linnéa få sin andra spruta (svininfluensavaccinet)...det kommer inte bli roligt men ett måste nu när vi börjat på.

Nu får jag köra o hämta lilltjejen:)


Mormor

hej

Idag har jag, Linnéa o mormor varit på banken på lite ärenden som drog ut lite längre på tiden än väntat (som vanligt på banker). Men fick i alla fall gjort det vi skulle där. Sen bar det av till Máxi och vid det lagret var vi rätt hungriga så vi käkade lite mat på restaurangen de har på Maxi det smakade inte fy o fä:)
När vi var mätta o belåtna gick vi in i affären och handlade det vi skulle ha....för mig blev det en veckohandling för en gångs skull:)

Fulla kassar och en chokladsugen Linnéa körde vi hem till mormor och lastade av alla hennes saker. Jag ringde lite samtal åt henne med...måste ordna ett id till henne så fick ringa skattemyndigheterna. Sen gjorde jag i ordning hennes dosett inför veckan så behöver inte min morbror tänka på det.

Sen var vi rätt trötta så vi körde hem...mormor skulle ändå ut på mer rakcartyg:) ...(finska föreningens mötesdag)

ALLES FOR NOW:)


Babyshower

Halloj!!

I eftermiddag har jag varit i Lönsboda en runda. Jag var bjuden på babyshower för Tua som ska ha bebis (uträknat till min dotters födelsedag). Det började vid ett tiden och jag var först på plats:)
Det var Madde, Angelina, Tua, Gun, Elna och Annika och jag. Vi började med att Tua fick öppna sina paketer...hon fick några små söta bodiesar...strlk 50...verkligen pyttesmå. Sen fick hon en amningskudde, en babybok och en bok man ska sätta bilder i bara. Av mig fick hon ett påslakanset med Laban:)Hon blev jätteglad över sina paketer:)
Sen satte vi oss till bords och åt lite lasagnette som Madde hade gjort...jättegott verkligen.
Sen pratade vi lite skit och sen fick vi hemmalagad äppelpaj med vaniljsås...mums.

Vi hade en riktig trevlig eftermiddag verkligen.
Sånt vill jag med ha när jag ska ha nästa barn:)

Kram


Inskolning forts....

I onsdags när vi lämnade Linnéa på dagis undrade fröknarna om vi inte kunde åka därifrån lite och se hur det gick med Linnéa. Vi körde hem till huset i Jämshög så var vi ju nära om det skulle vara något. Men vi hörde inget från dagiset så vi hämtade henne vid tolv som det var sagt, och det hade gått jättebra sa dom:)
Sen körde jag till jobbet för att arbeta ett slag. Jag jobbade endast till klockan åtta *skönt*. Linus och Linnéa var hemma hos Alex och passade Liam.

Sen i torsdags lämnade jag Linnéa vid ett tiden på eftermiddagen och skulle inte hämta henne förän klockan tre. Allt hade gått bra även denna dagen:)
Sen på kvällen var Linnéa hos faster Alex och kusin Liam medans jag och Linus var i Vånga och åkte skidor!Det var så roligt och åka skidor!!:)Mycisgt på kvällstid med:)Visst blev det ett par vurpor men de överlever man.

Idag har jag lämnat Linnéa mellan nio och tolv. Under tiden hon var på dagis var jag uppe i huset och målade lite i den nya hallen. När jag hade hämtat Linnéa körde vi hem till mormor och klippte hennes hår. Sen städade jag åt henne med, för det är det ingen annan som gör fast hon har 6 barn. men inte mig emot...jag gör allt för min älskade mormor. Hon är som min mamma.

Efter mormor körde vi hem och jag och Linnéa somnade ett slag på soffan:)När vi vaknade la vi oss i badet och tvättade oss lite. Under tiden vi låg där och softade kom Linus hem från jobbet med ett par nya skidor till mig:):):)...helt underbart...han köpte även ett par nya till sig själv:) Så underbart och ha egna saker så man slipper hyra:)
När alla var rena och fina körde vi till Jämshög och hämtade Linnéas kusin Axel som ska sova hos oss inatt:)
Nu ska vi gåoch kolla på en film vi har hyrt (barnfilm) håll tummarna att den är bra...annars är det oliiiidligt:)


Inskolning

Hej
I måndags var det dags för första dagen på Linnéas dagis Mazarinen i jämshög. Vi var rätt så nervösa inför detta men det var vi lite grann i onödan:)
Vi kom dit vid halv nio på morgonen och det var redan full fräs på barnen där. Vi träffade Linnéas inskolningsfröken Annelie och vi gick runt och tittade lite på dagiset, där fanns så otroligt mycket leksaker och aktivitetssaker.
Sen gick vi till lekhallen och pratade lite tider och schema medans Linus och Linnéa lekte med tågbanor:)
Vi var endast där i en timme men det dög gott och väl den dagen:)
Linnéa var jätteduktig!!!
I tisdags hade vi tid där klockan 9-11, vi gick runt och tittade på vad barnen hade för sig och Linnéa satte sig för att leka lite. Vid halv tio var det samling för fruktstund och vi valde att inte följa med in i det rummet, Linnéa fick gå in där själv och det klarade hon galant. Sen skulle vi ut på gården och då följde vi med ut men höll oss på avstånd. Linnéa fick syn påsin kusin Axel på gården så de lekte ihop, de åkte pulka:) Och mulade varandra i snön:)
Sen vid elva tiden var det dags för oss att åka hem, Linnéa ville verkligen inte följa med hem:) Roligt att det är på det hållet. Hon träffade kusin Liam oxå när vi skulle gå hem så hon ville ge honom en liten kram innan vi körde:)

Underbara Linnéa


Skidor-Vånga

Hej

Igår morse körde Linus och lämnade Linnéa hos sin faster(alex). sen när Linus kom hem körde vi till Vångas skidbacke.

först fick jag hyra all utrustning, denna gången blev det hjälm med...slog i skallen förra året så dant.

Första åket var fruktansvärt....jag skrek, darrade i varenda muskel i kroppen, jag svettades som en pig...ja det va katastrofalt kan jag säga er. Men ner kom jag i alla fall, sen gick det bara bättre och bättre för varje gång jag åkte. Trodde inte jag skulle behöva trilla i liften heller men i bland de sista åken gjorde jag ju såklart det...när jag skulle hoppa på liften kom inte knappen tillräckligt långt bak mellan benen och då åkte ja i backen:)men men så är det....alltid något som ska hända!!

Vi hade en mycket trevlig dag!!Nu ser vi fram emot mer skidåkning:)


Sista dagen

usch ja idag är det sista dagen för Linnéa på sitt nuvarande dagis brännargården norrgården.

Jag lämnade henne redan klockan tio idag i och med att de skulle ha lite kalas för henne och en pojke som slutr idag. Det kändes skitjobbigt och lämna Linnéa där för allra sista gången någonsin. KJag hade två påsar med mig som jag lade alla hennes kläder i och så. Packade liksom ihop hennes saker.

Vi kramade om varandra innan jag skulle köra och det spilldes en och en annan tår....jag är ju så barnslig av mig. Sen hur jobbigt det än var, fick jag ta mig i kragen och köra därifrån. Hela bilfärden till maxi bölade jag såklart....så jäkla sentimental av mig. Men det är ju som en slags separationsångest man får. Linnéa har trivts så oerhört bra där och det har jag med gjort....fröknarna där är dom bästa helt klart!!!

Nu hoppas jag till gudarna att det nya dagiset är bra...annars blir jag väldigt besviken på mig själv som lät Linnéa gå igenom detta!!!!


Förskolan

hej!!

Klockan tio i morse satt jag och Linnéa i väntrummet till tandsjuksköterskan, Linnéa var på sitt tredje besök där. Gick bra till en början men när hon skulle sitta i stolen var det inte längre populärt kan jag säga. Men tandsjuksköterskan fick gjort det hon skulle och Linnéa hade fina tänder sa hon:)lättnad för en annan:)

Efter besöket där körde vi till blomsteraffären och köpte en blomma till Linnéas förskola Norrgården. Den fick dom som tack för tiden som varit, imorgon är nämnligen Linnéas sista dag på denna förskolan. På måndag ska hon byta till Jämshögs förskola....jag är lite nervös inför detta men hoppas till gudarna att det ska gå bra och att kemin stämmer mellan Linnéa, barnen och fröknarna. Ja även att kemin stämmer mellan mig, Linus och fröknarna.

Sen lämnade jag lilltjejen på dagis, hon var lite blyg först, hon har ju varit hemma sen innan jul så det var lite kämpigt i början. Imorgon skulle norrgården ha lite fest för Linnéa och några andra barn som ska flytta till stora avd. Hoppas det blir roligt för Linnéa.

Idag ska jag jobba....börjar kvart i två...så kvällen är räddad:)

ha det så gott höres!!


fransk bulldog


Det är en sån här sötnos vi vill ha sen när vi har flyttat till huset:)

halsprov

hejsan!!

Igår stod jag inte ut längre, jag rinde vårdcentralen så fort jag vaknade och de rinmgde upp efter några minuter. De tyckte jag skulle komma ner till vårdcentralen genast.
Jag fick upp lilltjejen med dock motvilligt!sen for vi till vårdcentralen. Jag fick först träffa en mottagningsssk, efter att hon hade tittat mig i halsen och känt lite skickades jag vidare till labbet. Där tog man ett halsprov på mig och jag fick vänta på provresultaten. Efter att jag hade fått dom fick jag vänta p och träffa mottagningsssk igen. Jag va positiv för streptokocker, så ssk:n skickade rapporten till en läkare som i sin tur skulle skicka ett recept på kåvepinin till apoteket!
Jag och Linnéa fick köra hem en runda först och äta lite frukost, sen körde vi till apoteket och köpte penicillinet och smärtstillande.
Linnéa var så duktig hela dagen verkligen, senare på kvällen fick hon åka till sin faster och sin kusin för och leka av sig lite, känner mig så dum som inte kan göra av med min egen dotters energi. har ju varit småsjuk sen två dagar innan jul. Men nu hoppas jag på att det ska ta bort all skit i kroppen med lite antibiotika!!!

Nu ska jag ta mig till affären tänkte jag...måste ju få lite friskluft annars kolar jag nog!!!

puss o kram på avstånd:)vill ju inte smitta er

blir ju aldrig frisk

jag blev sjuk två dagar innan julafton och än idag är jag inte frisk...i två dagar nu har jag varit i värre tillstånd igen med hals o lite feber, ont i kroppen!!!!

börjar misstänka att det har med den där förbaskade svininfluensasputan och göra!!!!


Skridskor

Tjenare:)

Idag har jag jobbat förmiddag...slutade kvart över två:) Gick bra som vanligt så är det när man har bra arbetskamrater!!
Efter jobbet körde jag hem till Annika, där hade Linus lagat middag som jag kastade i mig lite hastigt. Sen bar det av hemåt för en snabb dusch, precis när jag var klar i duschen kom Andreas och Felicia hem till oss. Jag fick minsann lägga på ett kål. Jag klädde mig varmt sen körde vi till Åsjön där Andreas, Felicia, Linus och Linnéa åkte lite skridskor:) Det var första gången för Linnéa, det blev ett par vurpor men till slut tog hon några egna kliv med sina små skridskor:) Det var ju väldigt kallt så det blev ingen lång tur på isen. Efter att alla hade fått skor på sig igen begav vi oss hem till oss för och beställa lite mat! Sen åt vi och pratade ikapp lite...det var rätt länge sedan vi träffades.
Sen satt vi i soffan och småpratade lite och planerade en eventuell dagsresa till Vallåsen slutet av månaden!?:)

Efter att de hade kört hem fick Linus sitt årliga "dags-att-rensa" attacker:)vilket bara är bra för min del:)Blev riktigt fint i hallen:)

Nu ska jag pysa i säng...jobbet kallar imorgon!!

Puss o kram

Nyårsafton

Hejsan på er allihopa:)

Ja igår var det alltså nyårsafton. Den kom och gick som alla andra år.
vår nyårsafton såg i alla fall ut såhär:
När jag och Linnéa vaknade på morgonen åt vi lite frukost, sen ville hon till Linus (som var i Jämshög och höll på i huset) så vi körde dit en runda. Först stannade vi till på ica och köpte lite lunch och även blommor till Annika som fyllde 51 år igår.
Vi körde sen till huset och gav Annika blommorna (som hon blev glad över) och sen efter att Annika hade åkt till jobbet lagade jag lite lunch till oss tre.
Vi åt medans vi tittade på Pettsson och Findus, sen begav jag och Linnéa oss hemåt för och ta oss ett nyårsbad:)
Vi plaskade i vattnet länge och väl:)Sen kom Linus hem och ville låna duschen ett slag:)
Klockan närmade sig halv fem och vi begav oss hemifrån, mot Emelie och David. Där väntade även Micka och Fredrik på oss. Vi installerade oss med all packning och fick en välkomstdrink:) Linnéa var otroligt rädd för deras lille valp Tyson, toltalt vettskrämd var hon.
Timmarna gick och vi lagade lite mat och Linnéa lyckades somna en stund i deras säng. Vi satte oss kring matbordet och fick oss lite förrätt, fyllda avokado...mums. Sen var det dags för middag, Linnéa vaknade lagom till maten och hon vräkte i sig potatisgratäng och fläskfilé.
Sen satt vi och umgicks ett slag i soffan och Linnéa var fortfarande rädd för lille Tyson. Vi frågade Linnéas faster Alex om inte hon kunde få sova hos henne i o med att hon var så rädd för hunden, och självklart var det inga problem:) tråkigt att vi inte kunde fira tolvslaget med vår dotter men det var bäst så för hennes skull.

Efter att Linnéa hade åkt satte vi oss ner och fikade lite på kaffe och varma päron med after eight på...mums.
Sen var klockan närmare tolv och vi paltade på oss och begav oss ut för att kolla på alla raketer. Det var lika fint som alla andra år!:)Sen gick vi in och skålade fram det nya året 2010!!!

Vi blev lite rastlösa sen, så twister spelet plockades fram och då vaknade vi till liv. Det var riktigt skoj:)Vi tjejer var överlägset bäst:)
klockan var lite över fyra på morgonen  när jag bestämde mig för att vi skulle gå hem, det var tunga steg hem, men skönt och vakna i sin egen säng:)

Tack för ett jätte trevligt firande hos er Emelie och David!!!

RSS 2.0