men herreguuud

hur besviken får man lov o bli på folk i ens närvaro...de man trodde älskade en mest i världen .....visar det på ett väldigt konstigt sätt!!!
Trodde jag såg ljus i tunneln men nopp...här står jag o stampar i samma besvikelsepöl som förut....tårar som rinner ner för min kind alldeles för ofta!!!

hur länge!?


sjukskriven

hej på er....

Nu har jag haft feber i fem dagar....det började ju i lördags kväll efter gymmet...och sen har det bara fortsatt....i måndags tycte jag att jag kände mig liiite piggare så jag (dum som man e) körde till jobbet....det skulle jag inte ha gjort.
Jag fick gå hem på eftermiddagen för jag orkade verkligen inte mer....
feber o hosta så har det sett ut nu för mig i fem dagar....idag fick jag nog så jag ringde till läkaren o bokade en tid (vilken tur att de tog in mig)

När jag väl kom dit lyssnade doktorn lite på lungorna o han tyckte det knastrade lite för bra i vänster lunga....fick en lapp o ta med mig till labbet där ett blodprov skulle tas på mig (jag HATAR sprutor) men det gick snabbt som väl var....vad de resultaterna visade hade jag INGEN aning om kan inte utläsa den sortens skrift....
Men i alla fall så fick jag diagnosen lunginflammtion....så det blev penicillin och hostmedicin
jag blir även sjukskriven i en vecka till o börja med i alla fall.

Nu ska jag lägga mig o vila e heelt slut efter denna dagens bravader.


feber:(

hejsan...

igår vid halv nio träffades jag o emelie s, på gymmet i olofström. Vi satte igång med en uppvärmning på löparbandet....sen spann vi loss på alla maskinerna som fanns där...vi var där helt ensamma....rätt gött så kunde vi utforska grejerna i lugn o ro. Blev att vi körde lite olika muskelgrupper.....vi e ju inga vana gymmare..så vi tänkte fråga när det e bemannat hur man ska göra egentligen...kanske det är så att ena dagen fokuserar man mer på ett område?!hmm vet inte.
I över en timme höll vi på...sen tyckte vi att vi hade fått nog:)

Kände mig lite konstig när jag satte mig i bilen sen på vägen hem....blev ännu lite värre när jag kom hem....bara en timme eller så efteråt låg hela jag o skakade i soffan...jag hade ju feber!!det är inget jag har allt för ofta så det kändes visst. Linus eldade för fullt i kaminen men jag frös likt förbannat....jag var jättetrött men kunde inte somna...vi var alla vakna otroligt länge igår:S...

Efter många om o men tänkte jag ta mig upp på ovanvåningen o åtminstonde försöka byta kläder...kommer upp för trappan o titta mot marsvinens bur (sedvanlig ordning)...o då upptäckte jag att vårt ena marsvin Tuzze låg i exakt samma position som innan jag for till träningen måga timmar innan...jag gick fram till buren o o smällde till lite på gallret...det var bara Sune som flyttade på sig...Tuzze låg helt stilla....det var då jag fattade att han hade dött...
Jag ställde mig o skrek förtvivlat på Linus....
Sen var det till o försöka förklara för Linnéa att Tuzze hade åkt till djurhimlen till alla sina marsvinskompisar...Linnéa bad själv om att få se honom o det tyckte vi var ok för han låg så otroligt fint.

Idag ska vi begrava honom ute i trädgården...Linus har gjort iordning ett kors o Linnéa har skrivit Tuzze själv på den.
Nu hoppas vi bara på att Sune inte sörjer ihjäl sig:(...
Usch vilken helg!!blääää


julgardinerna

idag e det åter igen lördag...vi tog en härlig sovmorgon...eller i alla fall jag:) tyckte det var riktigt gött med tanke på det trista gråa vädret som e en riktig stämningsdödare! Hellre får det snöa så det ljusar upp lite...o det var inte mkt snö som kom hos oss igår...i Lönsboda (min barndomsort) hade det snöat som attan, en väninna till mig hade varit ute o byggt en snögubbe med sin dotter igårkväll...det hade definitivt inte gått här.

Har sett att en del börjat pynta nu inför julen i sina hem...det kliar i mina fingrar med så in i....men jag stillade mitt begär lite genom o gå ner till källaren o hämta upp all jultextil som jag ska ha o slängde i tvättmaskinen...så kan jag stå o stryka det sen:)Älskar julpyntet...det blir så mysigt då:)

Ikväll tänkte jag ta en runda till gymmet....kolla in maskinerna lite så man har någorlunda koll på vad man använder det till.

Linnéa har feber idag med:(...inne på sin tredje dag nu så hoppas det ger med sig...annars blir det farbror doktorn på måndag för o ta en sänka!

Ja ja...det var det...hörs senare!!

fredag

tjenis!

igår kväll jobbade jag...har visst gått lite maginfluensa på mitt jobb i några dagar nu...kände mig konstig i kroppen hela arbetspasset igår bara för det...men så fort jag kom hem så släppte det...snacka om inbillning!:)Man hoppas att man e någorlunda härdad efter o ha jobbat inom vården så många år!:)

Idag e det fredag igen...o jag o Linnéa sov länge på morgonen *gott*...Linnéa har fortfarande feber:( Men e pigg ändå så det e ju skönt....läste på nätet att även 3 åringar kan ha den berömda tre dagars febern, så det är väl det hon har!

Jag har städat o pulat lite i huset idag med mellanvarven....är sååå sugen på o börja julpynta men det får allt vänta liite till:)
När linus kom hem från jobbet åt vi lite potatisgratäng o en köttbit:) O ikväll tänkte jag att vi skulle ha en klick glass med egenplockade björnbär från i somras:)

Nu ska lilltjejen kolla på barbapappa på datorn:)hennes nya favorit!

Hörs kanske sen..vad vet jag:)


Sjuuk

igår kväll somnade min lilla tjej på soffan...hon sov några timmar o sen när hon vaknade o jag kramade om henne kändes hon varm. Jag tog en temp på henne o hon hade 39 graders feber...min lilla tjej skrek efter alvedon!

Jag o Linnéa sov på soffan inatt (jag kunde inte gå o lägga mig så tidigt så fick ligga här nere o glo på tv)
Väldigt mycket hostande inatt med:(

Imorse tog jag en temp på henne igen o det visade åter igen 39 grader...men imorse var hon inte så allmänpåverkad så nu har jag väntat lite med alvedonen...tycker inte man ska trycka i barnen för mycket alvedon....feber är kroppens bästa medel mot att "bota"....

Det blir att Linus kobbar till ca 13.00 i dag o sen drar jag iväg till jobbet ikväll...imorgon blir det jag som får vara hemma från jobbet!

Jaja nu ska jag kela om min lilla sessa innan jag ska hoppa in i duschen!
Ha det så gott Håll er friska


Stormöte

Hej på er goa läsare!

Idag var det då dax för stormöte i Lönsboda igen, denna gången på medborgarhuset så att alla kunde vara samlade samtidigt (bergfast, soldalen o hemtjänsten).
När vi först kom in i lokalen stod där en kvinna som tog ALLA i hand (o vi e måååånga)...jag tänkte då att...hmmm vad e detta för en kvinna, hon verkar annorlunda...jag kunde inte besluta mig för om det var på ett positivt eller negativt sätt, men annorlunda var hon!

Ja sen satte hon igång o tala...då tänkte ja ännu mer...hmm hon är VERKLIGEN annorlunda...hon talade väldigt sakta o tydligt det första meningarna.
Sen ville hon att VI skulle presentera henne för henne. Vi skulle alltså tala om för henne vad vi hade fått för intryck av henne under den korta tiden som hade gått. Alla möjliga intryck som kom upp...i lokalen skreks det att hon var gift, hade barn ca 2-3st, hon var storasyster, plockadesvamp på fritiden, sjöng i kör, läste böcker, hade hund o katt, bor på landet mm...
Efter att vi hade "presenterat" henne...presenterade hon dig riktigt för oss. Det visade då sig att hon var änka, hade tre pojkar, var lillasyster, gillade INTE att plocka svamp, simmade dock mm.
Hon sa då att vi människor har 10 SEKUNDER på oss att göra ett intryck hos nya människor
tänk 10 sekunder...de e verkligen avgörande.

Hon talade även om hur bra vi människor är på o vara negativa exempelvis en kollega till en annan:
- Vad roligt det ska bli o jobba idag!:)
- Roligt!jaha du vänta bara tills du har jobbat här i över 20 år så ska du se du inte tycker det e så ROLIGT längre.

Eller
en människa till en annan:
-Vilken snygg kjol du har!
- Snygg!?herregud denna har jag haft i snart tre år..en gammal trasa.

Vi människor e så dåliga på o se det lilla positiva eller bara o säga TACK!

Hon bad oss att ropa ut vad som gör att vi människor mår bra av...orden som ropades ut var ex vänner, familj, jobbet, mat, dryck, hälsa,  mm men hon fortsatte fråga något mer?något mer?
ingen som sa något...då skrev hon upp beröm, en kram, tillit, förtroende. Varför var det ingen av oss som ropade upp det?Är det för att vi har så svårt o ge varandra lite beröm o uppskattning i vardagen!?

Sen konstaterades det även att vi människor BORDE "ge bort" 6-8 uppskattningsord eller beröm VARJE DAG!!För ju mer vi kan ge av oss själva desto mer stärks vi själva som individer, vår självbild ökar!

Hon pratade även om hur man kommunicerar proffesionellt.
I en kommunikation borde det ingå de tre H:na
Dvs H= Hjärta, H=Hjärna och H=Humor
Vi måste kunna prata med alla de här tre sakerna
att man talar empatiskt, med kompetens o en gnutta glädje.
Talar man med alla dessa tre H:na till hjälp så väljer männsikor att verkligen LYSSNA på vad man säger
Ex: En som endast talar med HJÄRTAT:
- Det är så jobbigt just nu i min familj, mycket som händer
-(person som talar med hjärtat) ja jag förstår dig verkligen men du ska bara veta hur vi hade det i vår familj när vi gick igenom en kris bla bla...
Denna personen gör troligtvis såhär för att försöka lyfta bort det tragiska för den andra personen genom att dra in något annat...men det som händer då är ju att personen som behöver prata..GLÖMS BORT!

Ex: En person som endast talar med HJÄRNAN:
- Ja enligt statistiken här i Sverige så visar resultaten på att människor som mår dåligt är si o så många procent...bla bla
Det som händer här är att personen som endast talar med hjärnan...alltså ingen empati eller glädje...den rösten försvinner...o man slutar lyssna!

Ex: En person som endast talar med HUMOR:
- Idag blir det en tuff dag på jobbet med så många sjuka tror ja.
- (person som talar med humor) ja jo det kan hända, men vet du vad!Jag hörde världens roligaste skämt på vägen hit idag du bara måste få höra den bla bla
Det som händer här är då att inget man säger tas på allvar...allt skämtas bort!

MEN en kombination av dessa tre H:na får man garanterat folk att lyssna helhjärtat på vad man säger!

Ja hon var helt fantastisk, hon heter Christine Radell och jobbar som kurator med kognitiv inriktning. Hon jobbar både enskilt, i grupp och åker ut på föreläsningar. Chrisitne har en hemsida på nätet där man kan snoka runt lite om man är nyfiken.
www.CHRISTINE-RADELL.SE

Hon var så otrolig som föreläsare...jag har aldrig upplevt något liknande. Hon fick oss alla att skratta oerhört många gånger. Jag själv har inte skrattat så mycket på väldigt länge!
Hon var fantastisk!


Bodypump

japp ikväll var det alltså dax för första passet bodypump.
Det var jag, emelie o jessica som beslutade oss för o prova på det.
Lite roligt för vi var redan varma efter att ha plockat ihop alla saker man behöver under ett pass:)
Ja herreguuud säger jag bara...vilket pass, vissa muskelgrupper kände man att man var lite svagare i...då var det väldigt jobbigt, det skakade i en då som attan!
Det hönde ju väldigt mkt under dessa 60 minuterna...hela kroppen gick vi igenom..rätt skönt o ta alla muskelgrupper i ett pass:)
vi var som spaghetti efteråt:)
Har sån värk i kroppen nu....imorgon usch...ne det vill jag inte ens tänka på. Tur man bara ska på möte haha.

Men det e dock väldigt härligt o vara igång nu...nu fionns det ingen återvändo!
Puss puss


Kristianstad!

Japp idag åkte vi alla i familjen ner till Bromölla för att ta tåget ner till Kristianstad.
När vi anlände dit gick vi direkt in mot H&M....Linus hittade sig en vinterjacka där...väldigt snygg jacka!
Sen gick vi vidare mot intersport...där fick jag hjälp med o hitta ett par bra skor som jag kan ha nu när jag ska träna en del, bidde ett par håsar (strumpor) med!

Efter dessa inköp blev vi lite hungriga o gick i riktning mot trendie (eller hur det stavas) o åt oss mätta:)

Vi tyckte att vi hade fått uträttat det vi skulle sen så vi vandrade i någon liten butik till sen gick vi mot tåget igen!
Linnéa fick i alla fall en liten äventyrsdag:)

Ikväll blir det träning med Emelie o Jessica Sandgren...Bodypump...hoppas min kropp pallar...har lite träningsvärk från gårdagens afrojam men man får ju bita ihop:)

Hörs ikväll mina vänner puss o kram


Afrojam

Ikväll var det dax för afrojam igen...idag var vi inte så många men var rätt bra för då kunde man bre ut sig lite mer på golvet:)
Det var ett rätt så tufft pass idag med...inriktning ryggen...o det kändes verkligen trodde ryggen skulle delas i mitten, men det var så det skulle kännas haha.
Nu hoppas jag på att jag inte får för mkt träningsvärk imorgon då jag ska ge mig på bodypump!:)Mitt första pass på nya gymmet i Olofström www.motivasportsclub.se  :)

Innan passet imorgon blir det en sväng till k-stad...

Hörs imorgon när ja e lagom mör:)
gonatt


Köttbullar

Ja minsann idag har det rullats en faslans massa köttbullar.
Som tur var så hade jag en liten hjälpreda...annars hade jag inte orkat rulla alla själv...blev ungefär 150 köttbullar o jag fick hjälp med ca 10...det var guld värt:)
Huvudsaker var att hon tyckte det var roligt i alla fall o fick känna på hur det kändes:)

Ja efter allt rullande var det ju dax för o steka dom rackarns med...ja jag tänker inte säga att detta har varit den roligaste dagen i mitt liv....att stå o göra köttbullar är såååå trist!!
Men gött blev det!

Ikväll är det åter igen afrojam som står på schemat:)ska bli götte har längtat sen förra måndagen...hoppas på lika hårt pass idag som förra veckan!

Ska snart köra Linnéa till sin kusin Axel som ville att hon skulle komma o leka idag:)

höres puss puss


Fars dag

Hej igen..

jag, linus o linnéa gick upp till olofström hem till david o emelie innan idag för o hämta vår bil och även åka ner till nya gymmet motiva för o kolla in läget:)Jag o emelie blev väldigt eggade av o gå runt därinne...vi längtar efter första passet i den otroligt flashiga spegelhallen som var gryyym. Nästa vecka ska vi minsann försöka sparka igång träningen där!

Efter det körde vi o storhandlade...mindre roligt med ett måste tyvärr...

Sen var det bara till o fara hem o slänga ihop en middag sen begav vi oss till min fader för o fira honom o hans dag:) Vi blev bjudna på glass o bananer....vi hade med oss linnéas hemmabakade chokladbollar med! Det var en väldigt mysig stund ihop!
Pappa fick lotter av mig (ovanligt haha)...men han vann lite i alla fall, inga miljoner men en vinst är en vinst:)

nehe nu blir det till o kolla så mycket bättre på play...det e ju så himla bra!:)
Tyckte septembers version av petters mikrofonkåt blev så rysligt bra!!!

jaja höres kanske imorgon då...ha det gott<3


Emelie o David

Hej på er!

Igår kväll efter att Linus kommit hem från Valhallaracet....var det till o göra sig iordning för sen var det avfärd mot Emelie o David:) Linnéa fick vara hos sin kusin Liam under tiden o leka:)
Vi åt underbart god tacos hos Emelie o David, riktigt gott var det!
Sen blev det en massa snack om allt o ingenting, vi lyckades klämma in en omgång jeopardy spel med...o vilken tror ni vann?!?!JAG JAG JAG!!hahaha händer inte allt för ofta så det var rätt gött:)
Klockan bara sprang iväg igårkväll för rätt som det var kom vår chauförr fär kvällen med våran lilla tjej i:)
Vi var alla rätt trötta sen när vi väl var hemma...sängen kallade direkt!

Imorse gick jag o Linnéa ner o dukade för frukost, satte på kaffe mm. Sen tog vi presenterna o gickupp till Linus o väckte honom. Linnéa undrade direkt efteråt när hon skulle få sina presenter:)Söta unge.

Sen gick vi ner o avnjöt en lugn härlig frukost med rostat bröd o gott pålägg sen blev det en o annan hemmabakad chokladboll oxå:)

Nu har vi gjort oss iordning för o vandra till olofström o hämta vår bil hemma hos David o Emelie:)!!

 höres senare puss 


Kusinerna

Hej på er!!

Igår jobbade jag kvällen...började 15 till 21...inget långt pass, rätt gött.
När jag kom hem från jobbet var båda linnéas kusiner här...Gabbe och Axel. De hade lekt o stojat så "småttingarna" var helt slut:) Men ändå lyckades de hitta liiite mer energi till o busa med mig med innan de slocknade:)
De hade haft en riktig göttekväll här medans jag jobbade:)

Idag vaknade jag av att två små barn satt upp i sängen och småbabblade:)Det var bara till o gå upp och klä på barnen och sen äta lite frukost. Efter frukosten ville linnéa och axel gå ut och leka i trädgården...så jag passade på o kratta lite mer löv under tiden. Gabbe låg inne i soffan o mornade till sig:)
Efter utevistelsen blev ungarna hungriga så jag försåg dom med hamburgare o bröd!

Lite senare slänge jag ihop en chokladbollsdeg så jag, linnéa o axel kunde rulla ihop lite chokladbollar:) Det var uppskattat av barnen, alltid roligt o bli kletig om fingrarna:)
Nu har kusinerna åkt hem och jag o linnéa väntar på att linus ska komma hem som är på den årliga valhalla racet o skjutsar på kamerteamet:)

höres senare!!


JObb ikväll


Hejsan!!

Vilket blåsväder det var inatt....var ju nästan omöjligt o somna när det knakade i knutarna.
Ikväll är det jobbtillfälle...rätt skönt med bara fredagkväll:)har nämnligen tagit semester lördag o söndag:)
Sen ikväll när jag kommer hem...är Linnéas två kusiner här Axel och Gabbe, de ska sova här inatt....skoj för Linnéa:)


Promenad

Nu har jag o linnéa kommit hem efter en liten promenad här i byn...vi behövde ändå handla så vi tog vagnen o gick. Var väldigt härligt väder...dock ingen sol men lagom kallt.
Linnéa var duktig o gick mer än halva vägen hem själv sen så jag kunde ha varorna i vagnen istället, underbara unge.
Nui är färsen i micron på upptining sen är det dags o laga lite pasta bolognese:)efterrätt: litet marabou mjölkchoklad!!


länge sedan det kom ett inlägg här...

Hej!!

ja som sagt det var riktigt länge sedan jag gjorde ett inlägg här, vet inte varför men ska börja ta tag i det nu igen...får mig faktiskt att må lite bättre när man kan skriva av sig!
Tänker inte försöka skriva ikapp på något vis eller så..blir alldeles för mycket att skriva då...så jag börjar NU!

Eller rättare sagt igår....då besvikelsen infann sig på sin rätta plats igen...MIG O MINA TVÅ SYSKON!
Hur korkade kunde vi vara o nästan börja tro på ett bra slut?!Hur naiva är vi?!Hur många gånger måste besvikelsen hitta oss innan vi fattar att det är såhär det är nu!?
Det där med att man aldrig ska sluta hoppas.....ja det är ett kört lopp för mig.
Varför är det så att vissa ska ha det lite jobbigare...vad FAN är meningen med det egentligen?att man ska bevisa för omvärlden att man är stark?!att man blir starkare utav vissa händelser?!om det är meningen måste jag säga att livet inte e speciellt kul med alla dessa prövningar.
Jaja det är vad det är....bara att inse fakta o sluta drömma.

ja detta var ju inget direkt uppmuntrande inlägg....men är det en sån dag så är det


RSS 2.0